В специално изявление за медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова призова

...
В специално изявление за медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова призова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова призова за категоричен отпор на пращането на български войници в Украйна

В особено изказване за медиите водачът на БСП Корнелия Нинова прикани за безапелационен отпор на пращането на български бойци в Украйна.

 

" Призоваваме всички други опозициони парламентарни сили и българските жители да се противопоставим на това. Категоричен отпор на каквото и да е даже вероятно решение за даване на български бойци и жива мощ Украйна ", съобщи Корнелия Нинова.

 

За нас това значи замесване на България във война, съобщи тя. И прикани министър председателят Николай Денков " да пристигна в Народното събрание и да каже какво прави и с чий мандат го прави ". " Преди година и нещо предупреждавахме, че може да се стигне до този миг. Тогава всички ни се нахвърлиха ", посочи тя.

 

Нинова също по този начин се обърна с апел към партиите, подкрепящи държавното управление, да кажат безапелационното си мнение по въпроса.

 

Нинова изясни, че депутатите от Българска социалистическа партия са внесли незабавно искане в Народното събрание за чуване на министър-председателя поради изявлението му, че България е подготвена да разисква двустранно съглашение за сигурност с Украйна.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова напомни изказването на френския президент Еманюел Макрон, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще. Добави и, че министър председателят на Словакия Роберт Фицо е удостоверил това.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР